Overzicht studieaanbod Da Vinci Atheneum Koekelare

Graad 1 A-StroomB-Stroom
1ste jaarTalentenmodules
ICT & media
Mens & maatschappij
  o Keuze Klassieke Talen
  o Keuze STEM & IT
  o Keuze Omnisport
 
2de jaarBasisoptie Moderne Talen - Wetenschappen 
Basisoptie STEM - Wetenschappen 
Basisoptie Klassieke talen (Latijn & Grieks) 
Graad 2 Doorstroom Finaliteit (ASO)Dubbele Finaliteit (TSO)Arbeidsmarkt Finaliteit (BSO)
1ste jaarEconomische wetenschappen  
Humane wetenschappen  
2de jaarEconomische wetenschappen  
Humane wetenschappen  
Graad 3 Doorstroom Finaliteit (ASO)Dubbele Finaliteit (TSO)Arbeidsmarkt Finaliteit (BSO)
1ste jaarHumane wetenschappen  
2de jaarHumane wetenschappen  
3de jaar   
              niet aangeboden binnen deze school

Extra Opmerkingen

 

In het 1ste jaar vormt de studierichting Talentenmodules de ideale weg om jezelf beter te leren kennen. Samen met jou gaan we op “reis” door een aantal belangstellingsgebieden. Elke leerling krijgt de kans deze te verkennen. Wij dagen je uit om bij jezelf je eigen TALENTEN en INTERESSES te ontdekken. Na deze reis zal je beter in staat zijn om een weldoordachte, duidelijke en correcte studiekeuze voor later te maken.

 

In de 2de graad kiezen de leerlingen vanaf het 3de jaar ook voor een complementair gedeelte van 2u/week. Ze kunnen ofwel kiezen voor:

  • 1u Informatica en 1u Spaans
    In het vak informatica leggen we vooral de nadruk op het ontwerp via digitale methodes en zetten we in op creatieve tools zoals bv. fotobewerking, webdesign en programmeren.
    In het vak Spaans brengen we de basisbeginselen van de Spaanse taal bij. De kennis van vreeme talen is nu eenmaal van essentieel belang in deze multiculturele samenleving.
  • Extra Wetenschappen (fysica en chemie).
    Tijdens het extra uur fysica en chemie worden oefeningen en toepassingen verder uitgewerkt gebaseerd op de theorie die de leerlingen aangeleerd krijgen in de basisvorming. Ook worden er veel labo’s uitgevoerd. Kies je voor deze optie, dan kan je in de 3de graad, indien je er echt wilt voor gaan, nog een richting met wetenschappen kiezen.

 

Verder komen ook de nieuwe eindtermen economische en financiële geletterdheid, burgerschap en culturele expressie aan bod in de basisvorming.

 

Als leerling humane wetenschappen ontwikkel je je emotionele en sociale intelligentie. We gaan op zoek naar verbanden en tegenstellingen in de verschillende segmenten van de maatschappelijke realiteit. Het leerplan diept concepten van de tweede graad verder uit en de inhoud wordt heel wat complexer. De leerlingen krijgen bovendien gevoel voor kunst en andere culturele uitingen en leren zelfstandig opdrachten op een wetenschappelijke manier uit te voeren.

Daarnaast krijgen de leerlingen een uur media per week en proeven ze in het laatste jaar van de derde graad van Data en Historisch en Cultureel bewustzijn.